Fiscaliteit & voordeel alle aard

De aanschaf van een tankkaart kan fiscaal interessant zijn voor werknemers. Er dient een verschil gemaakt te worden of de tankkaart wél of niet gebruikt wordt in combinatie met een bedrijfswagen.

Tankkaart in combinatie met een bedrijfswagen

Wordt de tankkaart gebruikt in combinatie met een bedrijfswagen, dan geniet je als werknemer van een "voordeel alle aard". De berekening wordt enkel gemaakt op de cataloguswaarde en de CO2-uitstoot van de wagen en NIET op de totaal aantal liter brandstof dat werd getankt. Hoeveel men tankt speelt geen rol.

Tankkaart zonder bedrijfswagen

Wens je als werknemer een tankkaart te gebruiken zonder dat je een bedrijfswagen hebt, dan is dit minder interessant. Het "voordeel" alle aard wordt berekend op het verbruik van de brandstof via de tankkaart. Voor de fiscus is dit een bedrag waarop sociale zekerheidsbijdragen verschuldigd zijn.

Bovendien dien je voor de berekening van de bijdragen rekening te houden met:

  • Zuivere beroepsverkeer (in opdracht van de werkgever)
  • Woon-werkverkeer (de dagelijkse rit van en naar huis)
  • Zuivere privé-verplaatsingen

Voor de werkgever blijft het geven van de tankkaart fiscaal interessanter dan extra loon te moeten betalen.

De tankkaart schenken als relatiegeschenk

De tankkaart is fiscaal aftrekbaar indien deze als relatiegeschenk wordt gegeven aan bijvoordeeld klanten.

Offerte tankkaarten vergelijken

Over Tankkaart.net

Q8, Esso, TotalEnergies, Texaco, Shell, Lukoil, Avia, BP, Makro, Bruno, Power, Octa+, DCB, Dats24, MAES, Gabriëls, Van Reeth, G&V, Aral... allen geven ze tankkaarten uit. Een kaart om te tanken als particulier, onderneming, KMO, zelfstandige, bedrijf, vrij beroep of als beheerder van een fleet / leasingmaatschappij? Vergelijk tankkaarten voor personenwagens, vrachtwagens, bestelwagens, bedrijfswagens... Ontdek de beste gratis tankkaart met tal van voordelen zoals korting op tankbeurten, gratis punten, cadeau's enz... Vergelijk hier brandstofkaarten bij verschillende aanbieders.

Top 5 gezocht

  1. Multimerken tankkaart
  2. Tankkaarten vergelijken
  3. Tankkaart voor zelfstandigen
  4. Tankkaart voor bedrijven
  5. Tankkaart voor België
  6. Prijs tankkaart

Prijs tankkaarten vergelijken 

Interesse in een nieuwe tankkaart? Vraag een gratis offerte aan en vergelijk verschillende aanbieders van alle soorten tankkaarten.

Start hier uw offerte aanvraag

webdesign w247.be