Wat is een tankkaart

Wat is een tankkaart eigenlijk en waarvoor wordt ze gebruikt?

De elektronische tankkaart 

Een tankkaart, ook wel een brandstofkaart genoemd, is een elektronische "betaalkaart" die wordt uitgegeven door een aanbieder van brandstoffen of door een organisatie die meerdere merken groepeert. De tankpas wordt volledig gepersonaliseerd en maakt het mogelijk om te tanken in een tankstation zonder dat je geld dient te gebruiken. De kaart werkt met achtergestelde betaling.

Tal van voordelen

Alle tankbeurten worden geregistreerd, wat een aantal voordelen biedt t.o.v. tanken zonder tankkaart. Je kan de tankkaart gebruiken in een betaalterminal aan de kassa of aan de pomp zelf. Tankkaarten zijn bruikbaar in België, Benelux, Benelux + Frankrijk of kunnen gebruikt worden als Europese tankkaart.

De tankkaart wordt ook wel de benzinekaart of dieselkaart genoemd, naargelang welke brandstof benodigd is. Uiteraard kan je ook vragen om meerdere soorten brandstoffen te kunnen tanken.

Voor professionelen en particulieren

De tankkaart wordt uitgegeven als de tankkaart voor particulieren en de tankkaart voor professionelen. Zelfstandigen en mensen die een vrij beroep uitvoeren, dienen zelf een tankkaart aan te vragen. Ben je werknemer voor een bedrijf, dan wordt de kaart aangevraagd door de verantwoordelijke van het bedrijf. Deze beheerd dan de volledige fleet en tankpassen van alle personen die een tankpas bezitten.

Offerte tankkaarten vergelijken