10 voordelen van de tankkaart

Het gebruik van de tankkaart biedt een aantal voordelen t.o.v. traditioneel tanken zonder tankkaart.

Fiscaal voordeel

Het gebruik van een tankkaart biedt een fiscaal voordeel voor werknemers en werkgevers. Toch is er een groot verschil in de berekening van het "voordeel alle aard".

Overzicht & beheer tankbeurten

Dankzij de tankkaart worden alle tankbeurten elektronisch geregistreerd. Dit maakt het op het einde van de maand makkelijk om het gebruik van de brandstofkaart mooi in kaart te brengen. Zeker als er meerdere kaarten per onderneming worden gebruikt. Veel aanbieders van tankkaart maken het mogelijk om in te loggen op een soort online portal om alle transacties te bekijken. Hierbij enkele voorbeelden:

 1. Overzicht van transacties per bestuurder; ( brandstof, carwash, aankopen in shops enz... )
 2. Meerdere transacties per 24u;
 3. Overschrijding van de tankinhoud;
 4. Transacties sinds de laatste factuur;
 5. Overzicht van de geblokkeerde kaarten;
 6. Downloaden van facturen;
 7. Transacties per gebruiker / kaart:
 8. ...

Cadeaukaart

De tankkaart kan ook gegeven worden als cadeaukaart. Hier spreekt men van een prépaid tankkaart ( voorafbetaalde kaart ) waar op voorhand een te spenderen bedrag werd geplaatst.

Geen weigering

Geen weigering meer aan de pomp. Betaal pas alle tankbeurten op het einde van de maand.

Pompkorting

Via de tankkaart geniet je van extra korting op de officiële brandstofprijs. Bovendien kan je soms genieten van extra volumekortingen op diesel en benzine voor personenwagen, bestelwagens, bussen en vrachtwagens.

Vereenvoudigde administratie

Dankzij de elektronische verrichting per tankbeurt, wordt alles netjes bijgehouden wie, wat en wanneer de tankpas wordt gebruikt. Dit scheelt een pak tijd voor de administratie. Er kunnen via de portal van de aanbieder tal van gepersonaliseerde rapporten aangevraagd worden voor de fleetmanager / boekhouding.

Gratis tankkaart

Sommige tankkaarten zijn volledig gratis te gebruiken. Bij sommige aanbieders dienen wel soms maandelijkse kosten betaald te worden.

Veilige transacties

Uw tankpas is een veilig betaalmiddel. Je ontvangt na uw aanvraag een geheime code om veilige transacties te maken aan de benzinepomp. Alle PIN codes zijn persoonlijk en veilig.

Kies zelf wat je wenst te kopen met de kaart

Als beheerder van tankkaart kan je zelf kiezen wat via de tankkaart kan aangekocht worden: enkel 1 type brandstof, meerdere types brandstof, meerdere types brandstof + autogerelateerde producten, of meerdere types brandstof + alle producten ( carwash, tijdschriften en etenswaren, tol, parkeergeld... ).

Netwerk

Je kan met 1 kaart tanken in een groot netwerk, dit in Belgische tankstations als in Europese tankstations.

Offerte tankkaarten vergelijken

Over Tankkaart.net

Q8, Esso, TotalEnergies, Texaco, Shell, Lukoil, Avia, BP, Makro, Bruno, Power, Octa+, DCB, Dats24, MAES, Gabriëls, Van Reeth, G&V, Aral... allen geven ze tankkaarten uit. Een kaart om te tanken als particulier, onderneming, KMO, zelfstandige, bedrijf, vrij beroep of als beheerder van een fleet / leasingmaatschappij? Vergelijk tankkaarten voor personenwagens, vrachtwagens, bestelwagens, bedrijfswagens... Ontdek de beste gratis tankkaart met tal van voordelen zoals korting op tankbeurten, gratis punten, cadeau's enz... Vergelijk hier brandstofkaarten bij verschillende aanbieders.

Top 5 gezocht

 1. Multimerken tankkaart
 2. Tankkaarten vergelijken
 3. Tankkaart voor zelfstandigen
 4. Tankkaart voor bedrijven
 5. Tankkaart voor België
 6. Prijs tankkaart

Prijs tankkaarten vergelijken 

Interesse in een nieuwe tankkaart? Vraag een gratis offerte aan en vergelijk verschillende aanbieders van alle soorten tankkaarten.

Start hier uw offerte aanvraag

webdesign w247.be